Miért válhat a maccsa hamarosan ritka kincssé?
Hihetetlen, de beválik: alvástrükkök, amiket azonnal ki akarsz majd próbálni! (x)
Az elmúlt néhány évben az egész világot meghódította a maccsa, amely egy különleges eljárással termesztett és feldolgozott teaféle, amelynek már hosszú évszázadok óta rituális szerepe van Japánban. A dolog különlegessége, hogy a teát nem áztatják be, hanem magukat a leveleket fogyasztjuk el alaposan felőrölve.
A közösségi média világméretű elterjedése révén a maccsa iránti kereslet drámaian megnőtt, ami komoly kihívás elé állítja a japán termelőket. A maccsa előállítása ugyanis rendkívül bonyolult folyamat, így a gyártók csak korlátozott mennyiségű port tudnak kínálni. Ennek következtében sok elismert maccsa-gyártó már bevezette a rendelési korlátozásokat és áremeléseket tervez, sőt, egyes helyeken már készlethiány is tapasztalható.
Időközben a piacon felbukkantak a különféle olcsó másolatok, amelyek alternatív anyagokkal igyekeznek elérni a kívánt hatást. A hagyományokat mélyen tisztelő japánok azonban nem nézik jó szemmel, hogy valaki megpróbálja megváltoztatni az ősi, évszázadok óta gyakorolt recepteket.


