Ezzel a praktikus módszerrel pillanatok alatt megszabadulhatsz az odaszáradt sajtfoltoktól a reszelődről!
 
A sajtreszelő tisztítása sokszor reménytelen küzdelemnek tűnik - a pengék közé ragadt darabok sem áztatásra, sem dörzsölésre nem akarnak eltűnni. Pedig van egy meglepően egyszerű, természetes megoldás, amivel pillanatok alatt újjá varázsolhatod a reszelődet: csak egy fél citrom kell hozzá.
Kevés bosszantóbb dolog akad a konyhában, mint amikor a reszelő fogai közé beleragad a sajt. Ennek a tisztítása szinte lehetetlen feladatnak tűnik. A puhább sajtok, például a mozzarella, különösen hajlamosak erre: úgy tűnik, mintha a reszelő leküzdhetetlen akadállyá válna. Egy egyszerű, mégis zseniális trükk azonban most gyorsan feledtetheti a takarítási rémálmot - és mindössze egy fél citromra van szükség hozzá.
A citrom savtartalma segít lebontani a zsíros-ragacsos maradékokat, amelyek a reszelő pengéi között nehezen távoznak. Ugyanakkor a citrom húsa és rostjai finoman átdörzsölik a pengéket, így a lerakódások gyorsan és könnyen eltűnnek.




