Fedezd fel a pártosfalvi élmények varázslatos világát, ahol az ízek és illatok összefonódnak a boldogság pillanataival!
Nyári kánikula és igazi piknikhangulat uralkodott szombaton a pártosfalvi tűzoltóotthon udvarán, ahol a maráci magyar önkormányzat idén is megrendezte a már hagyományosnak mondható kulináris délutánt. Az esemény címe mindent elárul, itt bizony a legfinomabb ételek kerültek a tányérokra.
Fedezzük fel, mit tartogattak idén a falvak: Csekefalva különleges meglepetéssel készült, saját mini kemencét állítottak fel, amelyben friss pizzát sütöttek – a tészta szinte varázslatos gyorsasággal készült el a barkácsremekben. Kisfalu a hagyományos muravidéki ízeket idézte fel savanyúlevessel, amely a nagy bográcsban rotyogva készült, és mindenkit jól lakott – a falu konyhájában ez az étel továbbra is nagy népszerűségnek örvend. Szentlászló csapata chilis babot készített, emellett palacsintát sütöttek, amely már régóta a standjuk védjegyévé vált. Az édes töltelékekkel készült palacsinták szinte villámgyorsan elkeltek. Szerdahely szakácsai pedig szegedi káposztát főztek hatalmas bográcsban. Míg a pörköltalap rotyogott, friss kiflivel és ínycsiklandó pogácsával kínálták a vendégeket, ezzel még gazdagabbá téve az ünnepi élményt.
Pártosfalva, mint az esemény színhelye, ínycsiklandó marhapörkölttel és zsemlegombóccal várta a vendégeket. Emellett a hagyományos lángossütés sem maradhatott el, ahol a ropogós finomságokat fokhagymás, tejfölös, és sajtos variációkban kínálták, így mindenki megtalálhatta a kedvére való ízélményt.
A hangulat végig fergeteges volt, a délután során folyamatosan érkeztek és távoztak a vendégek. A különböző ínycsiklandó ételek végigkóstolása igazi kihívást jelentett - ennyi finomság mellett bizony óriási étvágyra volt szükség. Az esemény idén is óriási népszerűségnek örvendett. A kitartóbb baráti társaságok egészen késő estig élvezték a helyszín nyújtotta lehetőségeket.