Készítsd el a különleges sonkás-mustáros strombolit, amely igazi ínycsiklandó élményt nyújt! Ez a gazdag töltelékkel készült, ropogós tésztába bújtatott finomság minden falatban elvarázsol. A füstölt sonka és a pikáns mustár harmonikus párosítása egyedi í


A sonkás-mustáros, ízekkel teli stromboli megalkotásához először is a tészta hozzávalóit egy dagasztógép segítségével alaposan összedolgozzuk. Ezt követően a kész tésztát egy kilisztezett tálba helyezzük, majd letakarva pihenni hagyjuk körülbelül egy órán át, hogy szépen megkeljen.

A paradicsomot ízesítsük meg sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal, majd egy botmixer segítségével sima pürévé alakítjuk.

A mustárt alaposan összekeverjük a mézzel, ezután pedig hozzáadjuk a felkockázott sonkát, hogy egy ízletes keveréket kapjunk.

A tésztát egy lisztezett munkafelületen kinyújtjuk téglalap formájúra, majd a pizzaszósz felét egyenletesen eloszlatjuk rajta – a maradék szósz remek mártogatósnak ígérkezik. A szószos alapra először a mézes-mustáros sonka, majd a prosciutto cotto és a szalámi következik. Végül a vékonyra felcsíkozott mozzarella és a reszelt trappista sajt kerül a tetejére, hogy egy ínycsiklandó, gazdag ízélményt nyújtson.

A tészta széleit óvatosan megkenjük a lazán felvert tojással, majd a két rövidebb oldalát körülbelül 3 cm-re felhajtjuk. Ezután a hosszanti oldalról kezdjük el feltekerni, mintha egy bejglit készítenénk. Az illeszkedésnél jól összecsípjük a tésztát, és a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ügyelve arra, hogy az illesztett rész a tepsi aljára kerüljön.

A strombolink csúcsát egy leheletnyi tojással megkenjük, majd a megmaradt trappista sajttal gazdagon megszórjuk. Ezután a 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, ahol 25-30 perc alatt gyönyörű aranybarnára sül. Miután kivettük, 1-2 percig pihentetjük, majd máris szeletelhetjük és tálalhatjuk!

Related posts