Schell Judit: "Az én szendvicsem titkai" Az én szendvicsem nem a megszokott formát követi, hiszen benne nem található kenyér. Helyette egyedi összetevők keveréke várja a kóstolót. A friss zöldségek, ízletes sajtok és különleges szószok harmóniája adja m


Anyaként és művészként is kiemelt figyelmet fordít az étkezésére. Különösen most, hogy hamarosan debütál a 6SZÍN színpadán az önálló estje, mely az "Útitársam Shirley Maclaine" címet viseli. Ezért most még inkább fontos számára, hogy a legjobb formáját hozza.

Reggelente 3 dl langyos, citrommal ízesített víz fogyasztásával kezdem a napomat, amely segít a vitaminjaim bevitelében. Mivel édesszájú vagyok, ezt követően egy kis granolát falatozok tejjel és friss gyümölcsökkel. Csak ezek után következik a tejeskávém, amit mézzel édesítek, ahogy a gasztroenterológus tanácsolta.

Természetesen! Íme egy egyedi szöveg a tízórai témában: --- **A Tízórai Élvezetei** A nap közepén, amikor az éhség kezd felerősödni, elérkezik a tízórai ideje, ami nem csupán egy étkezés, hanem egy kis szünet a napi rohanásban. A reggel frissítő ízei még mindig élnek az ízlelőbimbóimban, de most valami újra vágyom. Egy szép, napfényes napon a tízórai az, amikor egy ropogós alma vagy egy illatos banán kíséri a gondolataimat. A magammal hozott joghurtot egy kanál mézzel és néhány friss bogyós gyümölccsel bolondítom meg, így a pillanat minden falatja igazi élvezetet nyújt. A tízórai nemcsak az étkezésről szól, hanem a feltöltődésről is. Egy gyors séta a friss levegőn, közben a barátokkal megosztott nevetések és a napfény áldása mind hozzájárulnak ahhoz, hogy feltöltődve folytathassam a napot. Így hát, a tízórai számomra mindig egy kis ünnep, ami nemcsak az ízekről, hanem az élményekről és a barátságról is szól. --- Remélem, tetszik! Ha szeretnél még valamit hozzáadni, vagy más témában kérdezni, szívesen segítek!

"Színházi próbák alatt sosem dobozolok magamnak, így a tízórai mindig kimarad, és emiatt szinte mindig elhúzódik az ebédem is."

Ebédem

"Általában elhagyom a köreteket, mert a saláta számomra túl hűvös étel. Viszont, ha grillsajtot vagy sült húst kínálnak mellé, az már egészen más! A házi sütemények, mint például a túrós vagy meggyes rétesek, egyszerűen elbűvölnek; sosem tudok nekik ellenállni, így mindig egy kis édes finomsággal koronázom meg az ebédemet."

Uzsonnám egy igazi kis élvezet, amit mindig várok a nap folyamán. Ez az a pillanat, amikor egy finom, friss gyümölcs vagy egy ízletes szendvics kerül elém, és a nap fáradalmait egy csésze tea vagy kakaó mellett pihenhetem ki. A kedvenc falatom lehet akár egy puha péksütemény, vagy egy ropogós zöldségfalat, ami feltölti az energiáimat. Uzsonnaidőben mindig találok egy kis időt magamra, hogy élvezzem az ízeket és a nyugalmat. Mert az uzsonna nem csupán étkezés, hanem egy kis szünet a mindennapok rohanásában.

"Öt órakor iszom meg az utolsó kávémat, ez az uzsonnám."

Természetesen! Íme egy egyedi szöveg a vacsorádról: --- A nap végén, amikor a naplemente aranysárga fénye beragyogja a konyhát, elérkezik a várva várt pillanat: a vacsora ideje. Az illatok már a levegőben keringenek, fűszerek és friss hozzávalók keverednek, megteremtve a tökéletes hangulatot. Az asztal szépen megterítve, minden részlet gondosan megfontolva. Az étel, amelyet készítettem, egy igazi ínycsiklandó fogás – talán egy fűszeres csirkecomb, amelyet ropogósra sütöttem, mellé pedig egy ízletes zöldséges rizs készült, tele színes paprika, cukkini és friss petrezselyem darabokkal. Ahogy a tányérra kerül, a színek összeolvadnak, és a látvány már önmagában is étvágygerjesztő. Egy pohár jóféle bor társaságában ülök le, és élvezem a csendes pillanatokat, amikor a világ egy kicsit megáll, és csak az ízek, az illatok és a társaság számít. Minden falat egy új élmény, egy apró ünnep a napi rutinban, amely emlékeztet arra, hogy az étkezés nem csupán táplálkozás, hanem egy közösségi élmény is. --- Remélem, tetszik! Ha szeretnél változtatni rajta, csak szólj!

Ha a fiam döntene, biztosan húst hússal fogyasztanánk, míg a lányom inkább a könnyedebb vacsorákat kedveli, ezért általában változatos ételeket készítek. Azonban, mire hazaérek a színházból, gyakran a maradékra szorítkozom, vagy ha az éppen nincs, akkor egy kenyér nélküli szendvics is megteszi. Az egyik kedvenc megoldásom, amikor paprikára halmozom a különféle feltéteket.

Figyelj a gluténra!

Schell Judit korábban nem érezte túl jól magát, ezért néhány éve döntött úgy, hogy visszafogja a glutént. "Ma már nem vagyok olyan szigorú magammal, mint 2016-ban, amikor egy időre teljesen elhagytam a kenyeret és a pizzát, de a házi süteményekről nem tudtam teljesen lemondani. Az állandó éhségérzet és a gyakori rosszullétek eltűntek, és azt is észrevettem, hogy a pollenallergiám is megszűnt, ami már hosszú éveken át gyötört."

Related posts