Fedezd fel a parmezánszósz varázslatos világát Massimo Bottura stílusában! Ez a különleges szósz a friss, gazdag ízekkel és a sajtkultúra eleganciájával büszkélkedik. A parmezán sajt krémes textúrája és intenzív aromája egyedi élményt nyújt, amely tökélet


Tálaljuk főtt tésztával, alaposan összekeverve, és szórjuk meg egy csipetnyi frissen őrölt borssal. Remek választás mártogatós formájában is, de akár besamel mártás helyettesítésére is tökéletes, például lasagne elkészítésénél.

Gondoltátok volna, hogy alig pár alapanyag szükséges csak az egyik legfinomabb olasz szószhoz? Ezt a parmezános csodát még a koronavírus első karanténidőszaka alatt lestük el a legendás Massimo Botturától, aki akkoriban Insta-videókban osztott meg családi recepteket. A selymes parmezánszószba a címszereplőn kívül tejszín, tej, kevés szerecsendió és só kerül csak, hiszen lényegében a sajt maga sűríti be a szükséges mértékben az öntetet. A szószt aztán kínálhatjuk tésztával, húsokra-halakra kanalazva, de remek mártogatósnak is, sőt, akár besamel helyett is használhatjuk bizonyos receptekben.

Related posts