Gerendai Károlyt váratlanul érte az új helyszín nyújtotta élmény, mintha egy hideg zuhany csapott volna le rá.


Ez a jövő: megérkezett az Onyx, és forradalmasította mindazt, amit eddig a gasztronómiáról hittünk.

Van egy új étterem Budapesten, ahol a vacsora mellett 2025. május 1-től ebédelni is lehet, sőt hétvégén brunchot is kínálnak, elképesztő választékkal. Ha vacsora után még beülnénk egy bárba, itt azt is megtehetjük, sőt táncolhatunk is, miközben az egész este folyamán artisták és zenészek szórakoztatnak. A VIBE Budapest tehát nem éjszakai szórakozóhely, ez a jó idő beköszöntével kinyíló portállal is egyértelművé válik, hanem "étterem extrákkal", de ez a nyitás után öt hónappal is szokatlan műfaj a vendégeknek.

"Az új műfajok bevezetése mindig kihívást jelent, és mi sem voltunk mentesek a nehézségektől. Ennek következtében a VIBE Budapest esetében a vendégek fejében inkább a szórakoztató élmény erősödött meg, mintsem az étterem alapvető funkciója" - fogalmazott Gerendai Károly, a Costes Csoport egyik tulajdonosa egy zártkörű sajtóbeszélgetés során.

A VIBE Budapest, a Costes Csoport legújabb büszkesége, öt hónappal ezelőtt, 2024 decemberében kezdte meg működését. Az étterem célja, hogy egy olyan különleges műfajt honosítson meg, amely Nyugat-Európában már régóta népszerű: a vendégek itt nem csupán étkeznek, hanem felejthetetlen élményekben is részesülnek, amelyek minden falatot még különlegesebbé tesznek.

Dubaj, London, Párizs és Barcelona már régóta otthont ad olyan különleges helyeknek, mint a Coya, a Zuma, a Sushi Samba, a Sexy Fish és az Amazonico, amelyek mind sajátos varázsukkal bűvölik el a látogatókat. A VIBE Budapest sem kívánja lemásolni ezeket a neves éttermeket; ehelyett egyedi koncepcióval és hangulattal várja vendégeit. A középpontban itt is az étkezés áll, de a VIBE saját stílusával és atmoszférájával kívánja megteremteni a felejthetetlen élményeket.

Ehhez képest igazi meglepetésként hatott ránk, hogy a hétvégi forgatagban a hely tele van élettel, de a vendégek egy része csak vacsora után érkezik, és már csupán valami apróságot szeretnének enni. Sőt, akadt olyan is, aki telefonon érdeklődött, hogy mikor kezdődik a műsor.

Gerendai Károly bevezető szavai nyomán világossá vált, hogy a korábbi tapasztalatok és a visszajelzések tükrében új irányvonalakat kívánnak érvényesíteni.

Ezek közé tartozik, hogy frissített étlapunkkal új ízekkel gazdagítjuk az élményt, és ebéd- illetve brunch lehetőségeket is kínálunk. Az eddigi nemzetközi ételválaszték mellett, amelyben a japán-perui nikkei konyha eddig kiemelkedett, most új izgalmak várnak ránk. Például, a mangalicakaraj ínycsiklandó, rántott változatban is megjelenik, míg a tatár bifsztek franciásabb ízvilágban érkezik. A sushi, a gyoza, a miso black cod és a Robata grillen készült rib-eye steak, valamint a közkedvelt brokkolini továbbra is része a kínálatunknak. Ha pedig egy baráti társaság tagjai különböző konyhák ízeit szeretnék felfedezni, számíthatnak arra, hogy ezt könnyedén megtehetik.

Senki sem kénytelen választani vagy lemondani a vágyairól. Éppen ellenkezőleg, a VIBE egy olyan nemzetközi trendet követ, amely lehetővé teszi, hogy az ételek megosztása a középpontba kerüljön. Így mindenki élvezheti az asztalra kerülő ínycsiklandó fogásokat, lehetőséget adva a közös gasztronómiai élményekre.

A konyha élén továbbra is Jónás Gábor áll, és az új étlap kialakításakor fontos szempont volt, hogy a jelenleginél még látványosabb és még ízletesebb fogások szülessenek. Ennek köszönhetően olyan népszerű tételek is felkerültek az étlapra, mint a gazpacho, vagy az olaszok egyik nagy favoritja, a vitello tonnato, illetve az ázsiai vonalat erősítendő a 100 napos tojás. A desszertek között pedig kiemelt helyet foglal el a

Az étlap frissítése mellett egy izgalmas újdonság is érkezik: május 1-től, csütörtöktől vasárnapig, az étterem már ebédre is várja vendégeit! Ezen felül vasárnaponként 11 órától brunch várja az érdeklődőket, ahol szinte minden elképzelhető reggeli finomságot megtalálhatunk. Érdemes ellátogatni, hiszen a kínálatban garantáltan mindenki talál kedvére valót!

Változás lesz a szórakoztató produkciókban is: a kisebb, akár az asztaloknál történő, személyesebb gegek, trükkök, zsonglőrmutatványok nem úgy jöttek be, ahogy azt Gerendai remélte, "szomorú tapasztalat", hogy erre nem voltak vevők a vendégek.

A sok kis gesztus helyett ezért elmozdultunk a nagyobb gesztusok, a több ember figyelmére számot tartó látványosabb produkciók felé

Gerendai szavaival élve, ez a megközelítés valóban eltér a klasszikus értelemben vett "műsor" fogalmától. Inkább egy dinamikus impulzus, amely a műfaj sajátos jellemzőiből és komplexitásából fakad, és körülbelül félóránként képes szórakoztatni a vendégeket. Az élmény hangulatát a hagyományos éttermeknél megszokottaknál sokkal intenzívebb, DJ-k által élőben játszott zene teremti meg, ami...

A koktélkínálat továbbra is középpontban áll: a signature koktélokat Marc Alvarez, a szakma egyik legelismertebb alakja, a világ és Európa legjobbjának választott barcelonai Sips mixológus-tulajdonosa álmodta meg. Ezen kívül az italok és a hozzájuk kapcsolódó események még hangsúlyosabb szerepet kapnak: a "bar take over" keretében május 9-én elsőként a COYA Dubai bárfőnöke, a magyar származású Bácsi Sándor veszi át a bárpult feletti irányítást, a Lánchíd és a Budai Vár lélegzetelállító panorámája előtt.

Related posts