Ettől az egyszerű trükkből válik igazi ínycsiklandó élménnyé a carbonara – garantáltan mindenki a tányérjára kéri majd a következő adagot!

Ez a verzió könnyedebb és üdítőbb, miközben megőrzi a klasszikus carbonara krémes és gazdag ízvilágát. A tavaszi zöldségekkel gazdagítva igazi remekmű, amely ideális választás egy hétvégi ebédhez, vacsorához, vagy akár egy különleges alkalom megünneplésére is.
Ha valaki, hát Ina Garten, akit a világ leginkább Barefoot Contessa néven ismer, valóban a konyhaművészet koronázatlan királynője. Évtizedek óta inspirálja a főzni vágyókat egyszerre elegáns és elérhető receptjeivel, és ha megoszt egy bevált tippet vagy trükköt, amitől az otthoni vacsora is éttermi szintre emelkedik, akkor bizony érdemes odafigyelni. A 77 éves séf nemrégiben az Instagram-oldalán osztotta meg egyik kedvenc tésztareceptjét, méghozzá egy nyárias változatát a klasszikus olasz spagetti carbonarának - és bevalljuk, teljesen lenyűgözött bennünket. A videóban Ina egy könnyedebb, frissítő változatát készíti el ennek az eredetileg gazdag, tojásos-szalonnás fogásnak. A tésztát először majdnem "al dente"-re főzi - vagyis éppen csak haraphatóra -, majd mielőtt levenné a tűzről, kimerít egy csészényi főzővizet, ami később kulcsfontosságú szerepet kap a szósz állagának kialakításában. Ezután hozzáadja a zöldségeket: zsenge zöldborsót és friss spárgát, amelyek együtt főnek meg a tésztával, így nem kell külön edényt piszkolni, és az ízek is szépen összeérnek. A tavaszi zöldek nemcsak színt és frissességet visznek az ételbe, de könnyebbé is teszik azt - ez a fogás így akár hétköznapi vacsorának is tökéletes.