Puszta Lovasudvar
Több |

RendezvényekRendezvények

 

Egyéb programok

Egyéb programok közt a már felsoroltakon kívül szintén a Lovasudvar szervezésében ajánljuk a györkönyi pincefalu , valamint a paksi Sárgödörtér látogatását borkóstolóval egybekötve. Jó kikapcsolódás lehet a fedettuszoda látogatás , nyáron a strandolás a Dunán, vagy a városi strandon. A Hotel Orchidea*** termálvizes fürdőkomplexumát is ajánljuk vendégeinknek. Paks Új nevezetessége a Győgyfürdő is várja vendégeinket.

Természetesen egyedi ajánlatokat is szívesen adunk.

A tenisz rabjai a városi teniszkomplexumban ütögethetnek.

Horgászati lehetőség közül 10-15 km-es körzetben három helyszínt is tudunk ajánlani.

Légpuskalövészet, íjászat is a kellemes időtöltések közé tartozhat, melyet a tanyán gyakorolhat a kedves vendég. Igen kedvelt szabadidős tevékenység a lovaskocsikázás TRAKTORRAL, télen szánkózás, ahol a gyönyörű környezetet és a nyugalom hatalmasodik el a vendégek felett. Természetesen a fogathajtás rejtelmeibe is bele lehet pillantani, ki lehet azt próbálni egy-két órában, de akár egy fogathajtó tábor résztvevőjeként is ( csak megfelelő létszám esetén).

Egy új szolgáltatásunk azoknak szól , aki szereti a homokos és erdei utakon való közlekedést két keréken. Már tudunk  kerékpárt is kölcsönözni.


Disznóvágás a hagyományos györkönyi szokás szerint, a téli hónapok nagy szenzációja , természetes a lovasudvar területén .

Disznóvágás az „Így főz(t)ünk Györkönyben\" című könyv alapján:A mai napig minden házban legalább egy disznót vágnak évente. A disznóvágás mindig is egy nagy családi ünnep volt, még a böllér is a rokonsághoz tartozott. Ezen a napon sok tréfát űztek az emberek.

Este volt az úgynevezett disznótor, melyre maskarások is ellátogattak. Koldusoknak tetették magukat, és mindenkit megnevettettek. A háziak adományait (kolbász, hurka, sütemény) kosárba gyűjtötték össze. Ehhez a népszokáshoz kapcsolható a disznótoros levél is, melyet huncut gyerekek észrevétlenül juttattak a disznótor résztvevőihez. A levél viccesen, sok humorral gúnyolta ki a nagy esemény valamennyi résztvevőjét.

Disznóvágás napján a györkönyiek ezeket az ételeket fogyasztották:

REGGELI (11 óra körül)
•    Disznósült (pecsenye) savanyúsággal és friss kenyérrel, vagy hajában sült krumplival

VACSORA (18 óra körül)
•    húsleves
•    főtt disznóhús ecetes tormával - töltött káposzta
•    sült kolbász, sült hurka savanyúsággal - kalács\"

Előre egyeztetett időpontban vághat mangalica, vagy hagyományos disznót, de „hozott anyagból” ( élő disznó )  is megtarthatja a  disznóvágást , és a disznótoros vacsorát barátainak, ismerőseinek, családtagjainak.

Az aktív pihenést szolgálja a lovagláson és az eddíg felsoroltakon kívül ,  az erdei tornapálya, rönkerdő, mini focipálya, valamint a gyermekeknek játszótér, állatsimogató.

Puszta Lovasudvar
Vendégházunk 3 napraforgós, Lovardánk 4 patkós minősítésű
Elfogadunk Üdülésicsekket, Sodexo utalványt, OTP, Vitamin és K&H egészségpénztári kártyát is.

Minden jog fenntartva: Puszta Lovasudvar és Vendégház 7030 Paks, Cseresznyés puszta 57.
Mobil: 06-30-989-2645, 06-30-216-4766 E-mail: info@pusztalovasudvar.hu

Created by: Design & system:
A mozgó és „beszélő” 3 dimenziós térképeket a Maps3d.hu készítette